Möt teamet bakom Freelancer!

Chefer
 • Matt Barrie
  Läs mer om Matt

  Matt Barrie

  Verkställande direktör och styrelseordförande BE (Hons I) BSc (Hons I) GDipAppFin MAppFin MSEE (Stanford) GAICD SEP FIEAust

  Matt Barrie är en prisbelönt teknik-entreprenör. Han är VD för Freelancer.com, världens största frilansmarknad ansluter över 20 miljoner yrkesverksamma från hela världen, som har utfärdats av International Academy of Digital Arts & Sciences tio Webby Awards, "Internets högsta ära".

  Freelancer.com ansluter främst små företag och privatpersoner från västvärlden med frilansare i utvecklingsländerna, som förstärker företagare på båda sidor av jordklotet. Freelancer Limited blev inskriven på Australian Securities Exchange 2013 med ett börsvärde på över $ 1 miljard dollar.

  Matt är också VD för Escrow.com, världsledande inom säkra onlinebetalningar med över US $ 2,7 miljarder transaktioner säkrade.

  Matt var adjungerade docent vid Institutionen för elektro- och informationsteknik vid University of Sydney, där han undervisade kryptografi i femton år och senare Technology Venture Creation. Han är medförfattare till över 20 amerikanska patentansökningar.

  Matt är en produktiv talare globalt och har rubriken på SXSW, The Summit Series, Tony Robbins, The Next Web, New York Times, Bloomberg TV, Wall Street Journal, Techcrunch, BRW och The Economist.

  Tidigare grundade han och var VD för Sensory Networks Inc. , en leverantör av högpresterande nätverkssäkerhetsprocessorer som såldes till Intel Corporation 2013.

  I 2006 tilldelades han den statliga Pearcey Award för bidrag till IT & T branschen. I 2010 utsågs han till årets alumn för LTH och IT vid University of Sydney. I 2011 utsågs han till konstituerande BRW Entrepreneur of the Year av Australiens mest prestigefyllda affärstidningen samt Ernst & Young Technology Entrepreneur of the Year. I 2016 tilldelades han Libertarian of the Year av den australiska frihetligtsamhälle.

  Förfrågningar rörande talaruppdrag skickas till speaker@freelancer.com

  Läs mer om Matt
 • Darren Williams
  Läs mer om Darren

  Darren Williams

  icke-verkställande chef BSc (Hons I) PhD (Computer Science) MAICD

  Darren övergick från att ha varit Freelancers verkställande direktör och chefstekniker till icke-verkställande direktör i slutet av 2015. I sin tid som verkställande var han ansvarig för det dagliga arbetet av strategiskt ledarskap för företagets operativa och tekniska riktning.

  Darren har erfarenhet inom datorsäkerhet, protokoll, nätverk och programvara. Innan han anslöt sig till Freelancer var Darren en av grundarna till Sensory Networks som är ett hårdvaruföretag inom nätverkssäkerhet. Där arbetade han som högste teknikchef och senare verkställande direktör. Darren har tidigare föreläst i datavetenskap vid University of Sydney inom en rad olika område, både för doktorander och grundutbildningsstudenter.

  Darren har skrivit ett stort antal artiklar, patent och uppsatser rörande säkerhetsteknik, programvara och nätverk samt har talat på ett antal internationella konferenser. Darren har ett hedersdoktorat i datavetenskap och en filosofie doktor i datavetenskap med specialisering i datornätverk från University of Sydney.

  Läs mer om Darren
 • Simon Clausen
  Läs mer om Simon

  Simon Clausen

  icke-verkställande chef

  Simon är en grundinvesterarna i Freelancer. Simon har mer än 17 års erfarenhet av tekniktillväxtföretag i både Australien och USA. Hans tekniska expertis omfattar kunskaper i flera programvaruutvecklingsspråk, datorsäkerhet och sårbarhetsanalys. Han är även medförfattare och uppfinnare till ett antal patent.

  Fokuserad på konsument-centrerad programvara och Internet-aktiverad teknik grundade han, och var VD för WinGuides, som senare blev PC Tools. Med Simon som VD växte PC Tools till över 100 miljoner dollar i intäkter, mer än 250 anställda och kontor i 7 länder. PC Tools förvärvades av Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) i oktober 2008 i ett av Australiens största någonsin tekniska förvärv vid den tiden. Efter förvärvet blev Simon vice VD på Symantec innan han lämnade 2009 och grundade Startive Ventures, en specialiserad teknikföretag. Idag upprätthåller Startive investeringar i ett antal framgångsrika globala nystartade företag och Simon fungerar som direktör och rådgivare till företag runt om i världen.

  Läs mer om Simon
Verkställande ledning
 • Neil Katz
  Läs mer om Neil

  Neil Katz

  Finanschef B Com (Hons) ACA / EPGC (Stanford)

  Neil Katz är finanschef på Freelancer och ansvarig för företagets ekonomi och administration. Sedan han anslöt sig till Freelancer i maj 2009 har Neil varit en viktig del av ledningsgruppen och delaktig i upprättandet av gruppens finansiella regler och interna kontroller.

  Neil har över 20 års erfarenhet inom ekonomi, redovisning och förvaltning. Neil har varit finanschef på ett antal it-företag, däribland IPscape, Threatmetrix, Sensory Networks och Aptrix. Neil har erfarenhet av och varit involverad i flera privata riskkapitalbolag, erhållit flera statliga bidrag, företagsrekonstruktioner och utförsäljningar. Neil var framförallt inblandad i försäljningen av Aptrix till IBM. I dessa tidigare roller har Neil tillhandahållit företagen med finansiell vägledning för att hjälpa till med tillväxt och internationell expansion. Neil har också försett ett antal mindre teknik-startups med konsulttjänster inom områden som kommersialiseringsstrategier och kapitalanskaffning.

  Innan sina roller inom tekniksektorn hade Neil senior finance-positioner inom distribution och återförsäljning, däribland vid kontrollpunktssystem.

  Neil har en handelsexamen i ekonomisk förvaltning från University of Cape Town i Sydafrika och är medlem i Institutet för auktoriserade revisorer i Australien.

  Läs mer om Neil
 • Adam Byrnes
  Läs mer om Adam

  Adam Byrnes

  Vice President of Products & Growth BE (Electrical) (Hons I) / BSc (Adv) (Physics)

  Adam Byrnes är ansvarig för att ha expanderat Freelancer runt om i världen, i synnerhet till marknader som domineras av individer med andra modersmål än engelska, så som Asien och Latinamerika. Han leder team i PR, innehåll, marknadsföring och översättning, och ligger bakom det internationella lanserandet av Freelancer‘s webbsidor som omfattas av 40 dedikerade regionala sidor och 31 olika språk.

  Innan han kom till Freelancer, arbetade Adam som fysikforskare vid universitetet i Sydney inom fotonik. Under denna tid var han medförfattare till ett antal akademiska artiklar i ledande fysiktidskrifter och presenterade sitt arbete på CLEO-konferensen i Kalifornien. Adam har även arbetat inom informationsteknologi för Macquarie Group och Aalborg Industries.

  Adam har en första gradens hederbetygelse i elektroteknik och avancerad fysik från University of Sydney, och har studerat utomlands vid University of California, Santa Barbara.

  Läs mer om Adam
 • Jun Yao
  Läs mer om Jun

  Jun Yao

  Vice vd, ingenjörskonst BE (Automation) MSc PhD (Computer Science)

  Jun Yao är Vice President av Teknik på Freelancer. Han är ansvarig för att leda globala teknik-team och definierar och utför företagets långsiktiga tekniska roadmap, och kombinerar teknisk expertis med affärsmål.

  Jun är en naturlig problemlösare med ett facit av hantering, mentorskap inom globala tekniska team. Jun har lång erfarenhet inom utveckling av mjukvara och han expertisområde inkluderar appar och systemdesign, datornätverk, informationssäkerhet och relationsdatabaser.

  Jun har talat vi mängder av internationella konferenser och har skrivit flertaliga patent, undersökningar och journalistiska artiklar inom trådlös-kommunikation, Servicekvalité inom mobildata samt kommunikation och algoritmer mellan fordon. Jun har en B.E examen från South China University of Technology i Kina och en Master och Ph.D inom Datavetenskap från Universitetet i New South Wales, Australien.

  Läs mer om Jun
 • Chris Trotman
  Läs mer om Chris

  Chris Trotman

  Associate Vice President, Arkitektur BS (Information Systems)

  Christ Trotman är Associate Vice President av Arkitektur på Freelancer. Chris är ansvarig för alla tekniska aspekter av teknik och säkerställer den högsta nivån av teknisk-standard samt säkerställer att Freelancer är förberett för nuvarande och framtida tillväxt. Chris har en kandidatexamen i systemvetenskap från Auckland Universitet, Nya Zeeland.

  Läs mer om Chris
 • Yves Sy
  Läs mer om Yves

  Yves Sy

  Associate Vice President, Technical Operations & Regional Head, Manila BS CS (University of the Philippines, Manila)

  Yves Sy är Associate Vice President of Technical Operations, och är också ansvarig för Freelancers lokala kontor i Manila. Han är ansvarig för att säkerställa att företaget har möjlighet att fungera och växa på ett hållbart sätt globalt genom att applicera produkt utveckling och hantering på bästa sätt. Innan han anslöt till Freelancer spenderade Yves över ett decennium med skalbara mjukvarusystem och hanterade tekniska team inom olika industrier så som resor, spel och reklam. Han har en kandidatexamen inom datavetenskap från University of the Philippines, Manila.

  Läs mer om Yves
 • Thomas George
  Läs mer om Thomas

  Thomas George

  Direktör, compliance B Com, Dip Law (LPAB)

  Thomas George är direktör och huvudansvarig för compliance på Freelancer. Thomas ser över den övergripande efterlevnadsmiljön på företaget och ansvarar för utveckling och underhåll av styrnings- och compliance-riskprogram. Innan han anslöt sig till Freelancer så arbetade Thomas som compliancechef hos American Express.

  Läs mer om Thomas
 • Sarah Tang
  Läs mer om Sarah

  Sarah Z. Tang

  Vice President, Enterprise BCom / MA / MSc

  Sarah Tang är VP of Enterprise på Freelancer.com, där hon arbetar med Fortune 500 kunder för att implementera och anpassning till deras organisationer Hon har nyligen arbetat inom product management innan hon ledde gruppens globala verksamheter. Innan Freelancer.com arbetade hon under presidentvalet i USA 2012 som en managementkonsult för klienter så som CBRE, Electronic Arts och Ericsson. Hon har en dubbel MSc/MA från Vienna University of Economics, är en Kanadensisk meriterad forskare och med på SIA's lista Global Power över de mesta inflytelserika kvinnorna 2017. Hon arbetar nära med NASA och Harvard Business School/ Lab of Innovation Science inom forskning och tankesmedja för att utveckla crowdsourcing industrin.

  Läs mer om Sarah
 • sebastian
  Läs mer om Sebastián

  Sebastián Siseles

  Vice-president, Internationellt JD (University of Buenos Aires) / MBA (University of Pittsburgh) / Marketing Diploma (FAECC, Argentina)

  Sebastián Siseles är ansvarig för skapande, kommunikation, underhåll och säkerställer företagets internationella expansions-strategi på lång sikt, lönsam tillväxt, leder teamet med lokala directors och country managers över hela världen. Sebastián är också direkt involverad och ansvarig för internationella lanseringar, etableringar och konsoliderar Freelancers närvaro och tillväxt inom både utvecklade och växande marknader, men speciellt fokus på att hantera företagsoperationer över Latin Amerika och Södra Europa. En entreprenör från Argentina med en MBA från University of Pittsburgh, Sebastián har en bakgrund som jurist-specialist inom företagsfinansiering och M&A samt har tagit kurser på såväl Buenos Aires Börsen och Southwestern University School of Law on International Business Transactions.

  Innan anslutning till Freelancer, Sebastián medgrundat flertal internet och kommunikationsföretag och har även arbetat som President, Director, General Counsel, och COO inom olika internet och icke-teknologiska företag, och samtidigt varit en del av en prestigerik advokatbyrå i Argentina.

  Läs mer om Sebastián
 • Helma Kusuma
  Läs mer om Helma

  Helma Kusuma

  Regionchef, Asien BA - Public Relations (University of Indonesia)

  Heima Kusama ansvarar för tillväxten av Freelancer i Indonesien. Helmas aktiviteter innefattar samarbete med lokala medier och aktieägare i jakten på tillfällen att marknadsföra varumärket och dess lokala hemsida, genom att bland annat tala på lokala konferenser och mediaevent, delta i möten/organisationsträffar för framstående aktieägare, organisera event, identifiera potentiella sponsorskap, bygga och stärka Freelancers varumärke, samt ansvara för all kommunikation i Indonesien som företagets talesperson för frågor som rör media och bloggande.

  Med en kommunikationsexamen från universitetet i Indonesien, har Helma varit i det Indonesiska Kommunikation & PR industrin de senaste 17 åren. Med sin djupgående kunskap om olika branscher vässade av erfarenhet, har Helma lett kommunikationsteamet vid flera lokala och multinationella företag som NurZahra Indonesien, Ristra Group, MNC Skyvision, Santika Premier Jakarta Hotel, och den engelska tidning Kapital. Innan Freelancer, har hon även lyckats med att driva sin egen lokala PR-firma, där hon levererade sina tjänster till lokala och regionala kunder över hela Asien såsom National Geographic Asien Channel, ESPN Star Sports Asien Channel, Panasonic Gobel Indonesien, och många fler.

  Läs mer om Helma
Matt Barrie
Läs mer om Matt

Matt Barrie

Verkställande direktör och styrelseordförande BE (Hons I) BSc (Hons I) GDipAppFin MAppFin MSEE (Stanford) GAICD SEP FIEAust

Matt Barrie är en prisbelönt teknik-entreprenör. Han är VD för Freelancer.com, världens största frilansmarknad ansluter över 20 miljoner yrkesverksamma från hela världen, som har utfärdats av International Academy of Digital Arts & Sciences tio Webby Awards, "Internets högsta ära".

Freelancer.com ansluter främst små företag och privatpersoner från västvärlden med frilansare i utvecklingsländerna, som förstärker företagare på båda sidor av jordklotet. Freelancer Limited blev inskriven på Australian Securities Exchange 2013 med ett börsvärde på över $ 1 miljard dollar.

Matt är också VD för Escrow.com, världsledande inom säkra onlinebetalningar med över US $ 2,7 miljarder transaktioner säkrade.

Matt var adjungerade docent vid Institutionen för elektro- och informationsteknik vid University of Sydney, där han undervisade kryptografi i femton år och senare Technology Venture Creation. Han är medförfattare till över 20 amerikanska patentansökningar.

Matt är en produktiv talare globalt och har rubriken på SXSW, The Summit Series, Tony Robbins, The Next Web, New York Times, Bloomberg TV, Wall Street Journal, Techcrunch, BRW och The Economist.

Tidigare grundade han och var VD för Sensory Networks Inc. , en leverantör av högpresterande nätverkssäkerhetsprocessorer som såldes till Intel Corporation 2013.

I 2006 tilldelades han den statliga Pearcey Award för bidrag till IT & T branschen. I 2010 utsågs han till årets alumn för LTH och IT vid University of Sydney. I 2011 utsågs han till konstituerande BRW Entrepreneur of the Year av Australiens mest prestigefyllda affärstidningen samt Ernst & Young Technology Entrepreneur of the Year. I 2016 tilldelades han Libertarian of the Year av den australiska frihetligtsamhälle.

Förfrågningar rörande talaruppdrag skickas till speaker@freelancer.com

Läs mer om Matt
Darren Williams
Läs mer om Darren

Darren Williams

icke-verkställande chef BSc (Hons I) PhD (Computer Science) MAICD

Darren övergick från att ha varit Freelancers verkställande direktör och chefstekniker till icke-verkställande direktör i slutet av 2015. I sin tid som verkställande var han ansvarig för det dagliga arbetet av strategiskt ledarskap för företagets operativa och tekniska riktning.

Darren har erfarenhet inom datorsäkerhet, protokoll, nätverk och programvara. Innan han anslöt sig till Freelancer var Darren en av grundarna till Sensory Networks som är ett hårdvaruföretag inom nätverkssäkerhet. Där arbetade han som högste teknikchef och senare verkställande direktör. Darren har tidigare föreläst i datavetenskap vid University of Sydney inom en rad olika område, både för doktorander och grundutbildningsstudenter.

Darren har skrivit ett stort antal artiklar, patent och uppsatser rörande säkerhetsteknik, programvara och nätverk samt har talat på ett antal internationella konferenser. Darren har ett hedersdoktorat i datavetenskap och en filosofie doktor i datavetenskap med specialisering i datornätverk från University of Sydney.

Läs mer om Darren
Simon Clausen
Läs mer om Simon

Simon Clausen

icke-verkställande chef

Simon är en grundinvesterarna i Freelancer. Simon har mer än 17 års erfarenhet av tekniktillväxtföretag i både Australien och USA. Hans tekniska expertis omfattar kunskaper i flera programvaruutvecklingsspråk, datorsäkerhet och sårbarhetsanalys. Han är även medförfattare och uppfinnare till ett antal patent.

Fokuserad på konsument-centrerad programvara och Internet-aktiverad teknik grundade han, och var VD för WinGuides, som senare blev PC Tools. Med Simon som VD växte PC Tools till över 100 miljoner dollar i intäkter, mer än 250 anställda och kontor i 7 länder. PC Tools förvärvades av Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) i oktober 2008 i ett av Australiens största någonsin tekniska förvärv vid den tiden. Efter förvärvet blev Simon vice VD på Symantec innan han lämnade 2009 och grundade Startive Ventures, en specialiserad teknikföretag. Idag upprätthåller Startive investeringar i ett antal framgångsrika globala nystartade företag och Simon fungerar som direktör och rådgivare till företag runt om i världen.

Läs mer om Simon
Neil Katz
Läs mer om Neil

Neil Katz

Finanschef B Com (Hons) ACA / EPGC (Stanford)

Neil Katz är finanschef på Freelancer och ansvarig för företagets ekonomi och administration. Sedan han anslöt sig till Freelancer i maj 2009 har Neil varit en viktig del av ledningsgruppen och delaktig i upprättandet av gruppens finansiella regler och interna kontroller.

Neil har över 20 års erfarenhet inom ekonomi, redovisning och förvaltning. Neil har varit finanschef på ett antal it-företag, däribland IPscape, Threatmetrix, Sensory Networks och Aptrix. Neil har erfarenhet av och varit involverad i flera privata riskkapitalbolag, erhållit flera statliga bidrag, företagsrekonstruktioner och utförsäljningar. Neil var framförallt inblandad i försäljningen av Aptrix till IBM. I dessa tidigare roller har Neil tillhandahållit företagen med finansiell vägledning för att hjälpa till med tillväxt och internationell expansion. Neil har också försett ett antal mindre teknik-startups med konsulttjänster inom områden som kommersialiseringsstrategier och kapitalanskaffning.

Innan sina roller inom tekniksektorn hade Neil senior finance-positioner inom distribution och återförsäljning, däribland vid kontrollpunktssystem.

Neil har en handelsexamen i ekonomisk förvaltning från University of Cape Town i Sydafrika och är medlem i Institutet för auktoriserade revisorer i Australien.

Läs mer om Neil
Jun Yao
Läs mer om Jun

Jun Yao

Vice vd, ingenjörskonst BE (Automation) MSc PhD (Computer Science)

Jun Yao är Vice President av Teknik på Freelancer. Han är ansvarig för att leda globala teknik-team och definierar och utför företagets långsiktiga tekniska roadmap, och kombinerar teknisk expertis med affärsmål.

Jun är en naturlig problemlösare med ett facit av hantering, mentorskap inom globala tekniska team. Jun har lång erfarenhet inom utveckling av mjukvara och han expertisområde inkluderar appar och systemdesign, datornätverk, informationssäkerhet och relationsdatabaser.

Jun har talat vi mängder av internationella konferenser och har skrivit flertaliga patent, undersökningar och journalistiska artiklar inom trådlös-kommunikation, Servicekvalité inom mobildata samt kommunikation och algoritmer mellan fordon. Jun har en B.E examen från South China University of Technology i Kina och en Master och Ph.D inom Datavetenskap från Universitetet i New South Wales, Australien.

Läs mer om Jun
Chris Trotman
Läs mer om Chris

Chris Trotman

Associate Vice President, Arkitektur BS (Information Systems)

Christ Trotman är Associate Vice President av Arkitektur på Freelancer. Chris är ansvarig för alla tekniska aspekter av teknik och säkerställer den högsta nivån av teknisk-standard samt säkerställer att Freelancer är förberett för nuvarande och framtida tillväxt. Chris har en kandidatexamen i systemvetenskap från Auckland Universitet, Nya Zeeland.

Läs mer om Chris
Yves Sy
Läs mer om Yves

Yves Sy

Associate Vice President, Technical Operations & Regional Head, Manila BS CS (University of the Philippines, Manila)

Yves Sy är Associate Vice President of Technical Operations, och är också ansvarig för Freelancers lokala kontor i Manila. Han är ansvarig för att säkerställa att företaget har möjlighet att fungera och växa på ett hållbart sätt globalt genom att applicera produkt utveckling och hantering på bästa sätt. Innan han anslöt till Freelancer spenderade Yves över ett decennium med skalbara mjukvarusystem och hanterade tekniska team inom olika industrier så som resor, spel och reklam. Han har en kandidatexamen inom datavetenskap från University of the Philippines, Manila.

Läs mer om Yves
Thomas George
Läs mer om Thomas

Thomas George

Direktör, compliance B Com, Dip Law (LPAB)

Thomas George är direktör och huvudansvarig för compliance på Freelancer. Thomas ser över den övergripande efterlevnadsmiljön på företaget och ansvarar för utveckling och underhåll av styrnings- och compliance-riskprogram. Innan han anslöt sig till Freelancer så arbetade Thomas som compliancechef hos American Express.

Läs mer om Thomas
Sarah Tang
Läs mer om Sarah

Sarah Z. Tang

Vice President, Enterprise BCom / MA / MSc

Sarah Tang är VP of Enterprise på Freelancer.com, där hon arbetar med Fortune 500 kunder för att implementera och anpassning till deras organisationer Hon har nyligen arbetat inom product management innan hon ledde gruppens globala verksamheter. Innan Freelancer.com arbetade hon under presidentvalet i USA 2012 som en managementkonsult för klienter så som CBRE, Electronic Arts och Ericsson. Hon har en dubbel MSc/MA från Vienna University of Economics, är en Kanadensisk meriterad forskare och med på SIA's lista Global Power över de mesta inflytelserika kvinnorna 2017. Hon arbetar nära med NASA och Harvard Business School/ Lab of Innovation Science inom forskning och tankesmedja för att utveckla crowdsourcing industrin.

Läs mer om Sarah
sebastian
Läs mer om Sebastián

Sebastián Siseles

Vice-president, Internationellt JD (University of Buenos Aires) / MBA (University of Pittsburgh) / Marketing Diploma (FAECC, Argentina)

Sebastián Siseles är ansvarig för skapande, kommunikation, underhåll och säkerställer företagets internationella expansions-strategi på lång sikt, lönsam tillväxt, leder teamet med lokala directors och country managers över hela världen. Sebastián är också direkt involverad och ansvarig för internationella lanseringar, etableringar och konsoliderar Freelancers närvaro och tillväxt inom både utvecklade och växande marknader, men speciellt fokus på att hantera företagsoperationer över Latin Amerika och Södra Europa. En entreprenör från Argentina med en MBA från University of Pittsburgh, Sebastián har en bakgrund som jurist-specialist inom företagsfinansiering och M&A samt har tagit kurser på såväl Buenos Aires Börsen och Southwestern University School of Law on International Business Transactions.

Innan anslutning till Freelancer, Sebastián medgrundat flertal internet och kommunikationsföretag och har även arbetat som President, Director, General Counsel, och COO inom olika internet och icke-teknologiska företag, och samtidigt varit en del av en prestigerik advokatbyrå i Argentina.

Läs mer om Sebastián
Adam Byrnes
Läs mer om Adam

Adam Byrnes

Vice President of Products & Growth BE (Electrical) (Hons I) / BSc (Adv) (Physics)

Adam Byrnes är ansvarig för att ha expanderat Freelancer runt om i världen, i synnerhet till marknader som domineras av individer med andra modersmål än engelska, så som Asien och Latinamerika. Han leder team i PR, innehåll, marknadsföring och översättning, och ligger bakom det internationella lanserandet av Freelancer‘s webbsidor som omfattas av 40 dedikerade regionala sidor och 31 olika språk.

Innan han kom till Freelancer, arbetade Adam som fysikforskare vid universitetet i Sydney inom fotonik. Under denna tid var han medförfattare till ett antal akademiska artiklar i ledande fysiktidskrifter och presenterade sitt arbete på CLEO-konferensen i Kalifornien. Adam har även arbetat inom informationsteknologi för Macquarie Group och Aalborg Industries.

Adam har en första gradens hederbetygelse i elektroteknik och avancerad fysik från University of Sydney, och har studerat utomlands vid University of California, Santa Barbara.

Läs mer om Adam
Helma Kusuma
Läs mer om Helma

Helma Kusuma

Regionchef, Asien BA - Public Relations (University of Indonesia)

Heima Kusama ansvarar för tillväxten av Freelancer i Indonesien. Helmas aktiviteter innefattar samarbete med lokala medier och aktieägare i jakten på tillfällen att marknadsföra varumärket och dess lokala hemsida, genom att bland annat tala på lokala konferenser och mediaevent, delta i möten/organisationsträffar för framstående aktieägare, organisera event, identifiera potentiella sponsorskap, bygga och stärka Freelancers varumärke, samt ansvara för all kommunikation i Indonesien som företagets talesperson för frågor som rör media och bloggande.

Med en kommunikationsexamen från universitetet i Indonesien, har Helma varit i det Indonesiska Kommunikation & PR industrin de senaste 17 åren. Med sin djupgående kunskap om olika branscher vässade av erfarenhet, har Helma lett kommunikationsteamet vid flera lokala och multinationella företag som NurZahra Indonesien, Ristra Group, MNC Skyvision, Santika Premier Jakarta Hotel, och den engelska tidning Kapital. Innan Freelancer, har hon även lyckats med att driva sin egen lokala PR-firma, där hon levererade sina tjänster till lokala och regionala kunder över hela Asien såsom National Geographic Asien Channel, ESPN Star Sports Asien Channel, Panasonic Gobel Indonesien, och många fler.

Läs mer om Helma