Möt teamet bakom Freelancer!

Chefer
 • Matt Barrie
  Läs mer om Matt

  Matt Barrie

  Verkställande direktör och styrelseordförande BE (Hons I) BSc (Hons I) GDipAppFin MAppFin MSEE (Stanford) GAICD SEP FIEAust

  Matt Barrie är en prisbelönt teknik-entreprenör. Han är VD för Freelancer.com, världens största frilansmarknad ansluter över 20 miljoner yrkesverksamma från hela världen, som har utfärdats av International Academy of Digital Arts & Sciences tio Webby Awards, "Internets högsta ära".

  Freelancer.com ansluter främst små företag och privatpersoner från västvärlden med frilansare i utvecklingsländerna, som förstärker företagare på båda sidor av jordklotet. Freelancer Limited blev inskriven på Australian Securities Exchange 2013 med ett börsvärde på över $ 1 miljard dollar.

  Matt är också VD för Escrow.com, världsledande inom säkra onlinebetalningar med över US $ 2,7 miljarder transaktioner säkrade.

  Matt var adjungerade docent vid Institutionen för elektro- och informationsteknik vid University of Sydney, där han undervisade kryptografi i femton år och senare Technology Venture Creation. Han är medförfattare till över 20 amerikanska patentansökningar.

  Matt är en produktiv talare globalt och har rubriken på SXSW, The Summit Series, Tony Robbins, The Next Web, New York Times, Bloomberg TV, Wall Street Journal, Techcrunch, BRW och The Economist.

  Tidigare grundade han och var VD för Sensory Networks Inc. , en leverantör av högpresterande nätverkssäkerhetsprocessorer som såldes till Intel Corporation 2013.

  I 2006 tilldelades han den statliga Pearcey Award för bidrag till IT & T branschen. I 2010 utsågs han till årets alumn för LTH och IT vid University of Sydney. I 2011 utsågs han till konstituerande BRW Entrepreneur of the Year av Australiens mest prestigefyllda affärstidningen samt Ernst & Young Technology Entrepreneur of the Year. I 2016 tilldelades han Libertarian of the Year av den australiska frihetligtsamhälle.

  Förfrågningar rörande talaruppdrag skickas till speaker@freelancer.com

  Läs mer om Matt
 • Darren Williams
  Läs mer om Darren

  Darren Williams

  icke-verkställande chef BSc (Hons I) PhD (Computer Science) MAICD

  Darren övergick från att ha varit Freelancers verkställande direktör och chefstekniker till icke-verkställande direktör i slutet av 2015. I sin tid som verkställande var han ansvarig för det dagliga arbetet av strategiskt ledarskap för företagets operativa och tekniska riktning.

  Darren har erfarenhet inom datorsäkerhet, protokoll, nätverk och programvara. Innan han anslöt sig till Freelancer var Darren en av grundarna till Sensory Networks som är ett hårdvaruföretag inom nätverkssäkerhet. Där arbetade han som högste teknikchef och senare verkställande direktör. Darren har tidigare föreläst i datavetenskap vid University of Sydney inom en rad olika område, både för doktorander och grundutbildningsstudenter.

  Darren har skrivit ett stort antal artiklar, patent och uppsatser rörande säkerhetsteknik, programvara och nätverk samt har talat på ett antal internationella konferenser. Darren har ett hedersdoktorat i datavetenskap och en filosofie doktor i datavetenskap med specialisering i datornätverk från University of Sydney.

  Läs mer om Darren
 • Simon Clausen
  Läs mer om Simon

  Simon Clausen

  icke-verkställande chef

  Simon är en av grundinvesterarna i Freelancer. Simon har mer än 17 års erfarenhet av teknikföretag med snabb tillväxt både i Australien och USA. Hans tekniska expertis omfattar kompetens inom flera mjukvaruutvecklingsspråk, datorsäkerhet och sårbarhetsanalys, och han är medförfattare och uppfinnare av ett antal teknologipatent.

  Med fokus på konsumentcentrerad mjukvara och internetbaserad teknologi grundade han och var VD för WinGuides, som senare blev PC Tools. Med Simon som VD växte PC Tools till en intäkt på över 100 miljoner dollar, med mer än 250 anställda och kontor i 7 länder. PC Tools förvärvades av Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) i oktober 2008 i en av Australiens största teknologiuppköp vid den tiden. Efter förvärvet blev Simon Vice President på Symantec, innan han lämnade företaget 2009 och grundade Startive Ventures, en specialiserad teknologisk riskkapitalfond. Idag har Startive aktiva investeringar i ett antal framgångsrika globala start-ups, och Simon fungerar som styrelseledamot och rådgivare åt företag över hela världen.

  Läs mer om Simon
Verkställande ledning
 • Neil Katz
  Läs mer om Neil

  Neil Katz

  Finanschef B Com (Hons) ACA / EPGC (Stanford)

  Neil Katz är finanschef på Freelancer och ansvarig för företagets ekonomi och administration. Sedan han anslöt sig till Freelancer i maj 2009 har Neil varit en viktig del av ledningsgruppen och delaktig i upprättandet av gruppens finansiella regler och interna kontroller.

  Neil har över 20 års erfarenhet inom ekonomi, redovisning och förvaltning. Neil har varit finanschef på ett antal it-företag, däribland IPscape, Threatmetrix, Sensory Networks och Aptrix. Neil har erfarenhet av och varit involverad i flera privata riskkapitalbolag, erhållit flera statliga bidrag, företagsrekonstruktioner och utförsäljningar. Neil var framförallt inblandad i försäljningen av Aptrix till IBM. I dessa tidigare roller har Neil tillhandahållit företagen med finansiell vägledning för att hjälpa till med tillväxt och internationell expansion. Neil har också försett ett antal mindre teknik-startups med konsulttjänster inom områden som kommersialiseringsstrategier och kapitalanskaffning.

  Innan sina roller inom tekniksektorn hade Neil senior finance-positioner inom distribution och återförsäljning, däribland vid kontrollpunktssystem.

  Neil har en handelsexamen i ekonomisk förvaltning från University of Cape Town i Sydafrika och är medlem i Institutet för auktoriserade revisorer i Australien.

  Läs mer om Neil
 • Laurent Goudet
  Läs mer om Laurent

  Laurent Goudet

  Teknikchef BSc (Mathematics and Computer Science) (Honours), MSc (Embedded Systems) (Honours)

  Som teknikchef på Freelancer ansvarar Laurent Goudet för företagets tekniska utveckling och säkerställer att den stämmer överens med de definierade affärsmålen. Innan övergången från mjukvaruarkitekt till teknikchef i början av 2021 ledde Laurent flera teknikinitiativ där han omvandlade webb- och native-kunder till mobilvänliga, snabba och pålitliga webbapplikationer för att lyfta användarupplevelsen och minska kostnaderna.

  Innan han anslöt sig till Freelancer i december 2013 så arbetade Laurent som mjukvarutekniker för inbyggda system i Linux, vilket gav honom den kunskap som krävs för att verkligen förstå sig på de mjukvaruabstraktioner som en modern webbapplikationsstack bygger på.

  Laurent har en första klassens examen i matematik och datavetenskap från Université de Marne-la-Vallée, Frankrike, en master i inbyggd systemteknik från ESIEE Paris, Frankrike, och har studerat utomlands vid Harvey Mudd College i Claremont, Kalifornien.

  Läs mer om Laurent
 • Adam Byrnes
  Läs mer om Adam

  Adam Byrnes

  Vice President of Products & Growth BE (Electrical) (Hons I) / BSc (Adv) (Physics)

  Adam Byrnes är ansvarig för att ha expanderat Freelancer runt om i världen, i synnerhet till marknader som domineras av individer med andra modersmål än engelska, så som Asien och Latinamerika. Han leder team i PR, innehåll, marknadsföring och översättning, och ligger bakom det internationella lanserandet av Freelancer‘s webbsidor som omfattas av 40 dedikerade regionala sidor och 31 olika språk.

  Innan han kom till Freelancer, arbetade Adam som fysikforskare vid universitetet i Sydney inom fotonik. Under denna tid var han medförfattare till ett antal akademiska artiklar i ledande fysiktidskrifter och presenterade sitt arbete på CLEO-konferensen i Kalifornien. Adam har även arbetat inom informationsteknologi för Macquarie Group och Aalborg Industries.

  Adam har en första gradens hederbetygelse i elektroteknik och avancerad fysik från University of Sydney, och har studerat utomlands vid University of California, Santa Barbara.

  Läs mer om Adam
 • David Lane
  Läs mer om David

  David Lane

  Global säljchef MBA (University of Colorado) GAICD ABCC

  David är Global Director of Sales för Freelancer.com och Escrow.com, och ansvarar för att leda en snabb tillväxt genom direkt och indirekta försäljningskanaler. Han har ansvar för försäljnings- och kundframgångsorganisationerna globalt.

  David är en teknikledare på senior nivå med över 25 års erfarenhet av att driva transformationsagendor för företag. Under sin karriär har han samlat på sig betydande bred och djup erfarenhet med 6 multinationella företag samt 4 start-ups.

  Han har framgångsrikt verkat över flera geografiska gränser och bedrivit verksamhet på båda halvkloten, på fyra kontinenter och i över 37 länder för både privata och offentliga företag. Han har hanterat företag genom hela företagets livscykel - från start till avyttring. Hans karriär har omfattat en mängd olika roller, från mjukvaruingenjör till företags-VD.

  Under sin karriär har David specialiserat sig på att vara en "förändringsagent". För varje uppdrag han har antagit har han fått i uppdrag att hantera affärstransformation. Han har byggt organisationer från grunden och vänt på befintliga organisationer, där vissa avdelningar har haft över 250 anställda och resultat- och förlustanslag (P&L) på över 200 miljoner dollar. Han har en bevisad track record och har ökat lönsamheten för varje företag han har hanterat.

  David är en licensierad privatpilot. Han har sin MBA från University of Colorado i USA och är en graduate från Australia Institute of Company Directors (GAICD) samt en Advisory Board Certified Chair. Han bor tillsammans med sin fru Marguerite, en internationellt uppmärksammad författare och talare, samt äger och driver populär naturmedicinsk klinik i Sydney, Australien.

  Läs mer om David
 • sebastian
  Läs mer om Sebastián

  Sebastián Siseles

  Vice-president, Internationellt JD (University of Buenos Aires) / MBA (University of Pittsburgh) / Marketing Diploma (FAECC, Argentina)

  Sebastián Siseles är ansvarig för skapande, kommunikation, underhåll och säkerställer företagets internationella expansions-strategi på lång sikt, lönsam tillväxt, leder teamet med lokala directors och country managers över hela världen. Sebastián är också direkt involverad och ansvarig för internationella lanseringar, etableringar och konsoliderar Freelancers närvaro och tillväxt inom både utvecklade och växande marknader, men speciellt fokus på att hantera företagsoperationer över Latin Amerika och Södra Europa. En entreprenör från Argentina med en MBA från University of Pittsburgh, Sebastián har en bakgrund som jurist-specialist inom företagsfinansiering och M&A samt har tagit kurser på såväl Buenos Aires Börsen och Southwestern University School of Law on International Business Transactions.

  Innan anslutning till Freelancer, Sebastián medgrundat flertal internet och kommunikationsföretag och har även arbetat som President, Director, General Counsel, och COO inom olika internet och icke-teknologiska företag, och samtidigt varit en del av en prestigerik advokatbyrå i Argentina.

  Läs mer om Sebastián
 • Mark Basmayor
  Läs mer om Mark

  Mark Basmayor

  Regional Director of Engineering BSc (Computer Science)

  Mark Basmayor ansvarar för att leda ingenjörsfunktionen på Freelancer. Han övervakar utförandet och leveransen av produkt- och teknisk vägkarta och arbetar tillsammans med CTO för att definiera företagets långsiktiga tekniska strategi. Innan han tillträdde rollen som Regional Director of Engineering ledde Mark avgörande tekniska initiativ med målet att förbättra prestandan i bakänden samtidigt som han erbjöd utbildning och mentorskap till mjukvaruutvecklare.

  nnan han började på Freelancer tjänstgjorde Mark som Head of Core Services Engineering på ett framstående finansteknologiföretag på Filippinerna. I den rollen övervakade han framgångsrik slutförande av avgörande projekt och ledde personligen optimeringsinitiativ som avsevärt förbättrade företagets verksamhet.

  Mark har en examen i datavetenskap från University of the Philippines, Los Baños, och har nästan två decennier av mångsidig erfarenhet inom teknikbranschen, inklusive FinTech, EdTech, Telekom och konsultverksamhet.

  Läs mer om Mark
 • Andrew Boyton
  Läs mer om Andrew

  Andrew Boyton

  Agerande vice-vd för teknik BE (Software) BSc (Maths), PhD (Formal verification)

  Andrew är Freelancers vice vd för teknik, och leder de globala teknikteamen för att definiera och verkställa företagets långsiktiga tekniska färdplan samtidigt som han förenar teknisk förträfflighet med företagets affärsmål.

  Innan han anslöt sig till Freelancer 2014 arbetade Andrew som forskningstekniker vid NICTA, där han slutförde sin doktorsexamen i formell verifiering av en mikrokärna, genom att matematiskt bevisa riktigheten i systeminitieringskod för inbyggda system. Under den här tiden författade han ett antal artiklar och talade vid internationella konferenser.

  Andrew har en första klassens examen i mjukvaruteknik, en examen i matematik och en doktorsexamen i datavetenskap från New South Wales universitet i Australien. Han är även verksam i styrelsen hos två högskolor.—New College and och College Village vid New South Wales universitet.

  Läs mer om Andrew
 • Ayen Torcuator
  Läs mer om Ayen

  Ayen Torcuator

  Global Head of Customer Experience B PoliSci

  Ayen Torcuator är Global Head of Customer Experience på Freelancer.com, där hon ansvarar för att säkerställa att kunder får en världsklassservice och lösningar dygnet runt.

  Ayen är en dynamisk och visionär ledare som implementerar kundcentrerade innovationer och strategier för att förbättra användarnas tillfredsställelse och främja kundlojalitet och förtroende. Hon stöder fast visionen om att förändra liv och tar ledningen i att bygga lyckliga och högpresterande support- och driftsteam.

  Ayen har en kandidatexamen i statsvetenskap från University of the Philippines, Diliman, och har varit en del av företaget i över ett decennium.

  Läs mer om Ayen
Matt Barrie
Läs mer om Matt

Matt Barrie

Verkställande direktör och styrelseordförande BE (Hons I) BSc (Hons I) GDipAppFin MAppFin MSEE (Stanford) GAICD SEP FIEAust

Matt Barrie är en prisbelönt teknik-entreprenör. Han är VD för Freelancer.com, världens största frilansmarknad ansluter över 20 miljoner yrkesverksamma från hela världen, som har utfärdats av International Academy of Digital Arts & Sciences tio Webby Awards, "Internets högsta ära".

Freelancer.com ansluter främst små företag och privatpersoner från västvärlden med frilansare i utvecklingsländerna, som förstärker företagare på båda sidor av jordklotet. Freelancer Limited blev inskriven på Australian Securities Exchange 2013 med ett börsvärde på över $ 1 miljard dollar.

Matt är också VD för Escrow.com, världsledande inom säkra onlinebetalningar med över US $ 2,7 miljarder transaktioner säkrade.

Matt var adjungerade docent vid Institutionen för elektro- och informationsteknik vid University of Sydney, där han undervisade kryptografi i femton år och senare Technology Venture Creation. Han är medförfattare till över 20 amerikanska patentansökningar.

Matt är en produktiv talare globalt och har rubriken på SXSW, The Summit Series, Tony Robbins, The Next Web, New York Times, Bloomberg TV, Wall Street Journal, Techcrunch, BRW och The Economist.

Tidigare grundade han och var VD för Sensory Networks Inc. , en leverantör av högpresterande nätverkssäkerhetsprocessorer som såldes till Intel Corporation 2013.

I 2006 tilldelades han den statliga Pearcey Award för bidrag till IT & T branschen. I 2010 utsågs han till årets alumn för LTH och IT vid University of Sydney. I 2011 utsågs han till konstituerande BRW Entrepreneur of the Year av Australiens mest prestigefyllda affärstidningen samt Ernst & Young Technology Entrepreneur of the Year. I 2016 tilldelades han Libertarian of the Year av den australiska frihetligtsamhälle.

Förfrågningar rörande talaruppdrag skickas till speaker@freelancer.com

Läs mer om Matt
Darren Williams
Läs mer om Darren

Darren Williams

icke-verkställande chef BSc (Hons I) PhD (Computer Science) MAICD

Darren övergick från att ha varit Freelancers verkställande direktör och chefstekniker till icke-verkställande direktör i slutet av 2015. I sin tid som verkställande var han ansvarig för det dagliga arbetet av strategiskt ledarskap för företagets operativa och tekniska riktning.

Darren har erfarenhet inom datorsäkerhet, protokoll, nätverk och programvara. Innan han anslöt sig till Freelancer var Darren en av grundarna till Sensory Networks som är ett hårdvaruföretag inom nätverkssäkerhet. Där arbetade han som högste teknikchef och senare verkställande direktör. Darren har tidigare föreläst i datavetenskap vid University of Sydney inom en rad olika område, både för doktorander och grundutbildningsstudenter.

Darren har skrivit ett stort antal artiklar, patent och uppsatser rörande säkerhetsteknik, programvara och nätverk samt har talat på ett antal internationella konferenser. Darren har ett hedersdoktorat i datavetenskap och en filosofie doktor i datavetenskap med specialisering i datornätverk från University of Sydney.

Läs mer om Darren
Simon Clausen
Läs mer om Simon

Simon Clausen

icke-verkställande chef

Simon är en av grundinvesterarna i Freelancer. Simon har mer än 17 års erfarenhet av teknikföretag med snabb tillväxt både i Australien och USA. Hans tekniska expertis omfattar kompetens inom flera mjukvaruutvecklingsspråk, datorsäkerhet och sårbarhetsanalys, och han är medförfattare och uppfinnare av ett antal teknologipatent.

Med fokus på konsumentcentrerad mjukvara och internetbaserad teknologi grundade han och var VD för WinGuides, som senare blev PC Tools. Med Simon som VD växte PC Tools till en intäkt på över 100 miljoner dollar, med mer än 250 anställda och kontor i 7 länder. PC Tools förvärvades av Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) i oktober 2008 i en av Australiens största teknologiuppköp vid den tiden. Efter förvärvet blev Simon Vice President på Symantec, innan han lämnade företaget 2009 och grundade Startive Ventures, en specialiserad teknologisk riskkapitalfond. Idag har Startive aktiva investeringar i ett antal framgångsrika globala start-ups, och Simon fungerar som styrelseledamot och rådgivare åt företag över hela världen.

Läs mer om Simon
Neil Katz
Läs mer om Neil

Neil Katz

Finanschef B Com (Hons) ACA / EPGC (Stanford)

Neil Katz är finanschef på Freelancer och ansvarig för företagets ekonomi och administration. Sedan han anslöt sig till Freelancer i maj 2009 har Neil varit en viktig del av ledningsgruppen och delaktig i upprättandet av gruppens finansiella regler och interna kontroller.

Neil har över 20 års erfarenhet inom ekonomi, redovisning och förvaltning. Neil har varit finanschef på ett antal it-företag, däribland IPscape, Threatmetrix, Sensory Networks och Aptrix. Neil har erfarenhet av och varit involverad i flera privata riskkapitalbolag, erhållit flera statliga bidrag, företagsrekonstruktioner och utförsäljningar. Neil var framförallt inblandad i försäljningen av Aptrix till IBM. I dessa tidigare roller har Neil tillhandahållit företagen med finansiell vägledning för att hjälpa till med tillväxt och internationell expansion. Neil har också försett ett antal mindre teknik-startups med konsulttjänster inom områden som kommersialiseringsstrategier och kapitalanskaffning.

Innan sina roller inom tekniksektorn hade Neil senior finance-positioner inom distribution och återförsäljning, däribland vid kontrollpunktssystem.

Neil har en handelsexamen i ekonomisk förvaltning från University of Cape Town i Sydafrika och är medlem i Institutet för auktoriserade revisorer i Australien.

Läs mer om Neil
Laurent Goudet
Läs mer om Laurent

Laurent Goudet

Teknikchef BSc (Mathematics and Computer Science) (Honours), MSc (Embedded Systems) (Honours)

Som teknikchef på Freelancer ansvarar Laurent Goudet för företagets tekniska utveckling och säkerställer att den stämmer överens med de definierade affärsmålen. Innan övergången från mjukvaruarkitekt till teknikchef i början av 2021 ledde Laurent flera teknikinitiativ där han omvandlade webb- och native-kunder till mobilvänliga, snabba och pålitliga webbapplikationer för att lyfta användarupplevelsen och minska kostnaderna.

Innan han anslöt sig till Freelancer i december 2013 så arbetade Laurent som mjukvarutekniker för inbyggda system i Linux, vilket gav honom den kunskap som krävs för att verkligen förstå sig på de mjukvaruabstraktioner som en modern webbapplikationsstack bygger på.

Laurent har en första klassens examen i matematik och datavetenskap från Université de Marne-la-Vallée, Frankrike, en master i inbyggd systemteknik från ESIEE Paris, Frankrike, och har studerat utomlands vid Harvey Mudd College i Claremont, Kalifornien.

Läs mer om Laurent
Andrew Boyton
Läs mer om Andrew

Andrew Boyton

Agerande vice-vd för teknik BE (Software) BSc (Maths), PhD (Formal verification)

Andrew är Freelancers vice vd för teknik, och leder de globala teknikteamen för att definiera och verkställa företagets långsiktiga tekniska färdplan samtidigt som han förenar teknisk förträfflighet med företagets affärsmål.

Innan han anslöt sig till Freelancer 2014 arbetade Andrew som forskningstekniker vid NICTA, där han slutförde sin doktorsexamen i formell verifiering av en mikrokärna, genom att matematiskt bevisa riktigheten i systeminitieringskod för inbyggda system. Under den här tiden författade han ett antal artiklar och talade vid internationella konferenser.

Andrew har en första klassens examen i mjukvaruteknik, en examen i matematik och en doktorsexamen i datavetenskap från New South Wales universitet i Australien. Han är även verksam i styrelsen hos två högskolor.—New College and och College Village vid New South Wales universitet.

Läs mer om Andrew
David Lane
Läs mer om David

David Lane

Global säljchef MBA (University of Colorado) GAICD ABCC

David är Global Director of Sales för Freelancer.com och Escrow.com, och ansvarar för att leda en snabb tillväxt genom direkt och indirekta försäljningskanaler. Han har ansvar för försäljnings- och kundframgångsorganisationerna globalt.

David är en teknikledare på senior nivå med över 25 års erfarenhet av att driva transformationsagendor för företag. Under sin karriär har han samlat på sig betydande bred och djup erfarenhet med 6 multinationella företag samt 4 start-ups.

Han har framgångsrikt verkat över flera geografiska gränser och bedrivit verksamhet på båda halvkloten, på fyra kontinenter och i över 37 länder för både privata och offentliga företag. Han har hanterat företag genom hela företagets livscykel - från start till avyttring. Hans karriär har omfattat en mängd olika roller, från mjukvaruingenjör till företags-VD.

Under sin karriär har David specialiserat sig på att vara en "förändringsagent". För varje uppdrag han har antagit har han fått i uppdrag att hantera affärstransformation. Han har byggt organisationer från grunden och vänt på befintliga organisationer, där vissa avdelningar har haft över 250 anställda och resultat- och förlustanslag (P&L) på över 200 miljoner dollar. Han har en bevisad track record och har ökat lönsamheten för varje företag han har hanterat.

David är en licensierad privatpilot. Han har sin MBA från University of Colorado i USA och är en graduate från Australia Institute of Company Directors (GAICD) samt en Advisory Board Certified Chair. Han bor tillsammans med sin fru Marguerite, en internationellt uppmärksammad författare och talare, samt äger och driver populär naturmedicinsk klinik i Sydney, Australien.

Läs mer om David
Ayen Torcuator
Läs mer om Ayen

Ayen Torcuator

Global Head of Customer Experience B PoliSci

Ayen Torcuator är Global Head of Customer Experience på Freelancer.com, där hon ansvarar för att säkerställa att kunder får en världsklassservice och lösningar dygnet runt.

Ayen är en dynamisk och visionär ledare som implementerar kundcentrerade innovationer och strategier för att förbättra användarnas tillfredsställelse och främja kundlojalitet och förtroende. Hon stöder fast visionen om att förändra liv och tar ledningen i att bygga lyckliga och högpresterande support- och driftsteam.

Ayen har en kandidatexamen i statsvetenskap från University of the Philippines, Diliman, och har varit en del av företaget i över ett decennium.

Läs mer om Ayen
Mark Basmayor
Läs mer om Mark

Mark Basmayor

Regional Director of Engineering BSc (Computer Science)

Mark Basmayor ansvarar för att leda ingenjörsfunktionen på Freelancer. Han övervakar utförandet och leveransen av produkt- och teknisk vägkarta och arbetar tillsammans med CTO för att definiera företagets långsiktiga tekniska strategi. Innan han tillträdde rollen som Regional Director of Engineering ledde Mark avgörande tekniska initiativ med målet att förbättra prestandan i bakänden samtidigt som han erbjöd utbildning och mentorskap till mjukvaruutvecklare.

nnan han började på Freelancer tjänstgjorde Mark som Head of Core Services Engineering på ett framstående finansteknologiföretag på Filippinerna. I den rollen övervakade han framgångsrik slutförande av avgörande projekt och ledde personligen optimeringsinitiativ som avsevärt förbättrade företagets verksamhet.

Mark har en examen i datavetenskap från University of the Philippines, Los Baños, och har nästan två decennier av mångsidig erfarenhet inom teknikbranschen, inklusive FinTech, EdTech, Telekom och konsultverksamhet.

Läs mer om Mark
sebastian
Läs mer om Sebastián

Sebastián Siseles

Vice-president, Internationellt JD (University of Buenos Aires) / MBA (University of Pittsburgh) / Marketing Diploma (FAECC, Argentina)

Sebastián Siseles är ansvarig för skapande, kommunikation, underhåll och säkerställer företagets internationella expansions-strategi på lång sikt, lönsam tillväxt, leder teamet med lokala directors och country managers över hela världen. Sebastián är också direkt involverad och ansvarig för internationella lanseringar, etableringar och konsoliderar Freelancers närvaro och tillväxt inom både utvecklade och växande marknader, men speciellt fokus på att hantera företagsoperationer över Latin Amerika och Södra Europa. En entreprenör från Argentina med en MBA från University of Pittsburgh, Sebastián har en bakgrund som jurist-specialist inom företagsfinansiering och M&A samt har tagit kurser på såväl Buenos Aires Börsen och Southwestern University School of Law on International Business Transactions.

Innan anslutning till Freelancer, Sebastián medgrundat flertal internet och kommunikationsföretag och har även arbetat som President, Director, General Counsel, och COO inom olika internet och icke-teknologiska företag, och samtidigt varit en del av en prestigerik advokatbyrå i Argentina.

Läs mer om Sebastián
Adam Byrnes
Läs mer om Adam

Adam Byrnes

Vice President of Products & Growth BE (Electrical) (Hons I) / BSc (Adv) (Physics)

Adam Byrnes är ansvarig för att ha expanderat Freelancer runt om i världen, i synnerhet till marknader som domineras av individer med andra modersmål än engelska, så som Asien och Latinamerika. Han leder team i PR, innehåll, marknadsföring och översättning, och ligger bakom det internationella lanserandet av Freelancer‘s webbsidor som omfattas av 40 dedikerade regionala sidor och 31 olika språk.

Innan han kom till Freelancer, arbetade Adam som fysikforskare vid universitetet i Sydney inom fotonik. Under denna tid var han medförfattare till ett antal akademiska artiklar i ledande fysiktidskrifter och presenterade sitt arbete på CLEO-konferensen i Kalifornien. Adam har även arbetat inom informationsteknologi för Macquarie Group och Aalborg Industries.

Adam har en första gradens hederbetygelse i elektroteknik och avancerad fysik från University of Sydney, och har studerat utomlands vid University of California, Santa Barbara.

Läs mer om Adam