Världens största marknadsplats för frilans och crowdsourcing.

en bild av hur ekonomin på freelancer fungerar

Överblick av företaget

Freelancer är världens största marknadsplats för frilansuppdrag och crowdsourcing, räknat till antal användare och projekt. Globalt sammanför vi över 62,036,435 arbetsgivare och frilansare från över 247 länder, regioner och territorier. Genom vår marknadsplats kan arbetsgivare anlita frilansare till att arbeta inom områden så som mjukvaruutveckling, skrivande, datainmatning och design samt ingenjörsvetenskap, vetenskap, försäljning och marknadsföring, bokföring och rättsliga tjänster.

Freelancer Limited handlas på Australian Securities Exchange under tickern ASX:FLN

Vår onlineekonomi

Videoklippet nedan illustrerar Freelancers onlineekonomi. De rosa linjerna visar var projekt publiceras av arbetsgivare, och de blå linjerna visar var de genomförs av våra frilansare. Tjockare linjer indikerar ett högre värde pengar för arbetet. Vita punkter visar var Freelancers användare befinner sig.

en bild av en karta som förklarar hur ekonomin online fungerar på freelancer
Proveniens

Freelancer.com har förvärvat flera marknadsplatser för outsourcing, bland andra GetAFreelancer.com och EUFreelance.com (grundade av Magnus Tibell, 2004, Sverige), LimeExchange (en tidigare verksamhet av Lime Labs LLC, USA), Scriptlance.com (grundat av Rene Trescases, 2001, Kanada, och en av de tidiga pionjärerna inom frilansande), Freelancer.de Booking Center (Tyskland), Freelancer.co.uk (Storbritannien), Webmaster-talk.com (USA), ett forum för webbmasters, Rent-A-Coder och vWorker (grundade av Ian Ippolito, USA, en annan tidig innovatör inom marknadsplatser för freelancers).

VWorker Logo
Freelancer Limited

Registrerat kontor
Level 37
Grosvenor Place
225 George Street
Sydney, NSW 2000
Australia
ACN 141 959 042
support@freelancer.com